e
sv

2. Ay Bebek Gelişimi

512 Okunma — 26 Kasım 2022 00:58
avatar

ibrahim

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

2. ay bebek gelişimi konusunda araştırma mı yapıyorsunuz ? Öyleyse hemen başlayalım..

Farkettiniz mi? Bebeğiniz duyduğu seslere karşı çok daha ilgili ve iyi bir dinleyici. O minik kulakları duyduğu sesleri tanıyabiliyor ve farklı sesleri ayırt edebiliyor. Yabancı seslerin nereden ve ne şekilde geldiğini anlamaya çalışıyor. Bebeğinizle sürekli şekilde konuşmanız, 2 ay bebek gelişimini desteklediği gibi seslerin nereden geldiğini anlamaya çalışarak konum algısının gelişmesine de yardımcı oluyor. Siz konuşurken büyülenmiş bir şekilde ağzınızı izliyor olabilir.

Bu yazımızda 2. ayda bebek nasıl gelişir?, 2. ay bebek gelişiminde neler olur? konularıyla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bebeğinizin bir önceki ay gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak için 1. ay bebek gelişimi yazımızı okuyabilirsiniz.

Eşinizi unutmayın
Doğumdan sonraki haftalarda hamilelik dönemi ve doğumun da etkisiyle cinsellik hayatınızdan çıkmış olabilir. Artık bir anne olduğunuz için, cinsellik konusuna uzaklaşmış olabilirsiniz.

Ama hala istekleri ve ihtiyaçları olan bir kadın olduğunuzu unutmayın. Cinsellik için zamanınız, gücünüz ya da ilginiz kalmamış olsa da, eşinize sevginizi göstermenin bir dolu yolunu bulabilirsiniz.
Eşinizle ilişkinizi tazelemek için pratik öneriler
Ne kadar yorgun ya da stresli olursanız olun, karşılıklı iletişime her zaman açık olun. Hislerinizi, sorunlarınızı, duygu ve düşüncelerinizi birbirinizle paylaşmaktan vazgeçmeyin. Bu süreçte sadece sizin değil, eşinizin de hayatının çok değişmiş olduğunu unutmayın.
Sorunlar ya da yolunda gitmeyen şeyler hakkında konuşmak sizi birbirinize daha yakın hissettirecektir. Şikâyetlerinizden bahsederken, suçlayıcı ifadeler kullanmayın.
Muhabbet edemeyecek kadar yorgun ve stresliyseniz, gülmek de ağlamak kadar rahatlatıcı olacaktır. Hatalarınızla birlikte dalga geçip eğlenin.
Bebeğinizi güvenilir bir akrabanıza ya da bakıcınıza bırakın ve kendinize baş başa bir randevu ayarlayın. Bir film izleyin, akşam yemeği ya da tatlı yemek için dışarı çıkın. Birlikte yapmaktan hoşlandığınız ve keyif alabileceğiniz bir şeyler planlayın. Yalnızca birkaç saatlik uzaklaşma bile deşarj olmanıza yetecektir.
Bu yorucu haftaların geçici olduğunu hatırlayın.
Doğum kontrolü hakkında düşünme zamanı
Periyodunuzdan önce yumurtlayacağınız için tekrar üreyebileceğinize dair bir uyarı ya da belirti görmeyeceksiniz. Bu sebeple cinsel hayatınız başlar başlamaz hangi doğum kontrolü yöntemini kullanacağınıza karar vermeniz gerekir.

Hamilelik sonrası doğum kontrol yöntemleri ile ilgili öneriler
Doğum kontrol yönteminizi seçerken bıraktığınız yönteme geri dönmeniz gerekmez. Eğer diyafram kullandıysanız doğumdan sonra ölçü değiştiğinden tekrar ölçüm yapılması gerekecektir.
Eğer doğumdan önce hormonel bir doğum kontrol yöntemi kullandıysanız şuan emzirdiğiniz için başka bir yönteme ihtiyacınız olacaktır.
Eğer önünüzdeki beş-on sene içinde tekrar hamile kalmak istemediğinizden eminseniz, spiral taktırmayı düşünebilirsiniz.
Prezervatif kullanmak emzirmeyi etkilemediği için yeni doğum yapmış anneler için iyi bir seçim olabilir. Ayrıca günde bir kez kullanılan haplara göre hatırlaması daha kolaydır.
2. ay bebek gelişimi konusunda kısaca bilgiler vermeye çalıştık. Her çocuğun biyolojik gelişiminin farklı olabileceğini unutmayınız..

benzer içeriklerBENZER İÇERİKLER
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI